Volvo Bilunderhåll

Det du måste göra en gång i månaden är att kolla din bil på egen hand! Vätskor är en viktig del av din Volvo. Se till att alla vätskor är fyllda till strecket och att oljan smörjer systemet som den ska. Ta hand om kylvätskan, bromsvätskan, oljan, spolarvätskan, styrservooljan, den hydrauliska kopplingsvätskan, och vätskan för det automatiska transmissionssystemet. De tre sistnämnda kanske inte gäller för just din bil, men för de som har dem är det viktigt att underhålla dem.

Läckage av kylarvätskan är vanligt i bilar med svaga eller gamla slangar. Lokalisera slangen för kylarvätskan och se till att inga läckage förekommer, och att slangen inte är sliten eller skadad. Om den är det så måste du byta ut den omedelbart. Kläm på slangarna när motorn är kall för att se om de är spröda. Kolla även klämmorna för att säkra att slangarna inte kan vrida sig. Slangarna bör heller inte vara blöta eller fuktiga. Om de är det, dra åt klämmorna eller byt ut dem.

Kolla även din Volvos remmar. De är väldigt viktiga och lösa eller trasiga remmar är väldigt svåra att hantera. Vanligtvis hittar du remmarna längst fram i motorn. Antalet remmar beror på vilken bil du har. De driver fläkten, luftkonditioneringen, växelströmsgeneratorn, vattenpumpen och smogpumpen. Tryck ner med tummen på den längsta delen av remmen. Kolla manualen för att se om remmens spänning. Se till att spänningen stämmer överens med det som beskrivs i manualen, annars är det dags att byta ut remmen. Du kan hitta billiga delar till Volvo på nätet.

Din motor är den viktigaste delen av din bil och det är minst lika viktigt att ta hand om den som andra delar. Då och då, öppna motorhuven och ta en titt på insidan. Det är möjligt att hitta läckage bara genom att titta noga. Se till att inga vätskor läcker ut och om de gör det, reparera dem. Titta även under motorn och på bilens undersida md hjälp av en ficklampa. Se till att ingen fukt samlas i ett område.

Det finns även andra saker du kan göra för att din Volvo ska vara i toppkondition. Undersök bilens batteri och kabel för korrosion, se till att alla lyktor fungerar som de ska och starta ibland upp bilen med motorhuven uppe för att säkra att allt låter som det ska. Kolla även regelbundet vindrutetorkarna och däcktrycket. Se till att däcken inte har små glasskärvor, spikar eller annat fastkilat i dem.