Malibu – en prisvärd sedan med förstklassig känsla

Malibu har synts på amerikanska motorvägar sedan 1964. Familjesedanen har under årens gång vunnit en mängd industripriser – fler än 40 sedan 2008. Och nu finns den till försäljning i Sverige. Nya Malibu har skapats för att erbjuda just en sådan bil som du förtjänar: fantastiska köregenskaper, otroligt bekväm och välutrustad.

Ett uttryck för stil och kraft

Malibu har en stilig, kupéliknande silhuett. En bred, muskulös hållning samt bakåtsvepande strålkastare gör att den påminner om ikoniska Chevrolet Camaro. Xenon-strålkastare och stilfulla baklyktor förstärker känslan av elegans hos en bil som redan är väldigt lockande.

Aerodynamiskt effektiv design

Malibu ser inte ut som den gör bara för att vara snygg. Aerodynamisk effektivitet är väldigt viktig, eftersom den minimerar brus och vibrationer samt förbättrar bränsleekonomin. Titta till exempel på bilens kupéliknande silhuett och detaljer, som den högt placerade bagageluckan som också fungerar som spoiler samt den låga bakspoilern. Även backspeglarna och de rundade hörnen är luftoptimerade.

malibu bil

Lyxig och bekväm interiör

Malibus dragningskraft fortsätter på insidan. För det första så hittar du gott om infotainmentfunktioner: rattmonterade ljudkontroller till Pioneer™-anläggningen, och USB-, Bluetooth- och MP3-anslutning. LTZ har en 7” pekskärm helt i färg – med ett dolt förvaringsutrymme. Det är den perfekta platsen för din smarttelefon eller iPod.

En elegant interiör

Breda, bekväma säten och gott om förvaringsutrymme kan man inte undgå, och även känslan av välbefinnande är uppenbar. Malibus kupéutrymme är en plats med lugn och ro. Bullerdämpande material i kupéutrymmets konstruktion, oberoende fjädring samt en isolerad motorvagga bidrar alla till detta lugn.

Leta aldrig mer efter nycklarna

Tänk dig att aldrig mer behöva leta efter nycklarna i väskan eller portföljen. Bara du har nyckeln med dig så låses dörrarna upp automatiskt och allt du behöver göra när du kliver in är att trycka på tändningsknappen – och så är du på väg. Denna funktion är ett tillval på LTZ-utrustningen.

Otroligt bekväma säten

Tänk så mycket tid du tillbringar i bilen under årens gång. Sätesdesign och konstruktion är otroligt viktiga, och det har Malibus designers inte glömt. De har sett till att sätena:

  • har stoppats för att garantera komfort även under längre resor
  • kan justeras så att du hittar din perfekta körställning

Överlägsna köregenskaper

Malibu är ett rent nöje att köra. Det beror bland annat på den nyutvecklade karossen som ger hög vridstyrhet. Med andra ord kan man säga att den kramar vägen och ger dig en känsla av total kontroll. Den fasta, högkvalitativa känslan betyder också att det blir väldigt lite NVH (noise, vibration and harshness).

Styrsystemet ZF® arbetar direkt med den styva karossen och ger enkel rattmanövrering även vid låg hastighet (som vid parkering), med mer känsla och lyhördhet vid högre hastighet (som när du byter fil på motorvägen) – men alltid med bibehållen precision

Malibu – Säkerhet

Den styva karossen ger inte bara bra väghållning, den skyddar också bilens passagerare. Malibu har fått 5 stjärnor från NCAP och bjuder på en imponerande mängd säkerhetsfunktioner som standard. Utöver sex  krockkuddar, elektronisk stabilitetskontroll (ESC) och antispinnsystem som du förstås förväntar dig så ger Malibu även:

  • aktiva nackskydd (som åker fram för att skydda ditt huvud om du krockar)
  • automatiskt svankstöd för att skydda din korsrygg
  • system som frigör pedalerna (de kan vara farliga om du krockar, så den här funktionen tar hand om dem)
  • system för övervakning av däcktryck